Esityksissämme käsitellään rankkoja ja provokatiivisia aiheita, mutta sekä asiakkaiden että esiintyjiemme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeä asia. Olemme tehneet tapahtumasta tarvittavat viranomaisilmoitukset ja käyneet esityksen tilat ja kohtaukset läpi Helsingin poliisin ja pelastuslaitoksen sekä Tukesin kuluttajapalveluiden turvallisuudesta vastaavan ylitarkastajan kanssa. Esityksessä on käytössä turvasana, jolla kokemuksen voi keskeyttää, ja rankoista teemoista on informoitu asiakkaita sekä lipun oston yhteydessä että ennen varsinaisen kokemuksen aloitusta. Jokaista esitystä valvoo vähintään kaksi järjestyksenvalvojaa, ja käymme esiintyjien kanssa turvallisuusasiat läpi ennen jokaista esitystä.

Kaikilla asiakkailla on normaalisti kaikki vaatteet päällä koko esityksen ajan. Asiakkaat pukevat lisäksi päällensä viitan ja naamion. Yhdessä kohtauksessa yksi esiintyjä, miesnäyttelijä, on alasti. Miesnäyttelijä on koskenut rooliin kuuluvalla tavalla nopeasti vaatteiden läpi osaa asiakkaista takamukseen kahdessa ensimmäisessä asiakasesityksessä sunnuntaina 30.10. ja maanantaina 31.10. Olemme saaneet yhdeltä maanantain esitykseen osallistuneelta asiakkaaltamme palautetta, että koskettelu on ollut ahdistavaa. Olemme olleet yhteydessä asiakkaaseen useampaan otteeseen heti palautteen saatuamme ja pahoitelleet tapahtunutta sekä tarjonneet hänelle hyvitystä.

Koska otamme tällaisen palautteen aina vakavasti, ohjeistimme heti palautteen saatuamme näyttelijöitä, että asiakkaiden intiimialueisiin ei saa missään tapauksessa koskea. Näin on toimittu perjantain 4.11. ja lauantain 5.11. esityksissä ja tullaan toimimaan viimeisissä, ke 16.11. ja to 17.11 esityksissä. Olemme myös tarkentaneet asiakkaille ennen esitystä pidettävää perehdytystä ja vastuuvapautuslomakkeen sisältöä.

Olemme pahoillamme tapahtuneesta ja huolehdimme, että vastaavaa ei pääse tapahtumaan jatkossa.

Osallistuminen esitykseen on turvallista, mutta koska kyseessä on aikuisille, yli 18-vuotiaille tarkoitettu ahdistava kauhuelämys, jossa on oikeita näyttelijöitä, esitys ei sovellu kaikille. Kauhuelämyksen tarkoituksena on aiheuttaa voimakkaita ja jopa ahdistavia tunnereaktioita osallistujissa. Osallistujat osallistuvat elämykseen vapaaehtoisesti – kenenkään ei ole pakko osallistua esitykseen, ja esityksen voi aina keskeyttää sanomalla turvasanan. Esityksessä kohtaat

 • ahtaita ja vaikeakulkuisia tiloja
 • ahdistavia, seksuaalisia tilanteita, joissa näyttelijä saattaa kosketella sinua vaatteiden päältä
 • seksuaalista kuvastoa (mm. pornoa) ja alastomuutta
 • näyttelijöiden suorittamaa tönimistä, tuuppimista ja riepottelua
 • simuloitua ja graafista väkivaltaa
 • keinotekoista savua tai usvaa, joka saattaa aiheuttaa savuallergisille hengenahdistusta
 • kovia ääniä ja musiikkia
 • voimakasta ja kovaa kielenkäyttöä, kuten kiroilua, huutamista ja käskemistä
 • syömistä ja syöttämistä; jos sinulla on ruoka-aineallergioita, huolehdit itse siitä, että et syö ruoka-aineita, jotka aiheuttavat sinulle allergisen reaktion
 • voimakkaita hajuja, jotka voivat aiheuttaa pahaa oloa
 • altistumista vedelle, tekoverelle ja muille nesteille
 • nippusiteillä, köysillä ja ketjuilla sitomista
 • valoefektejä

Jos et halua kohdata edellämainittuja asioita, emme voi suositella esitykseen osallistumista.

After Dark Helsingin koko tekijätiimin puolesta

Janne Haonperä
Vastaava tuottaja
After Dark Helsinki
Dusk Till Dawn Productions Oy
Puh. 050 339 3466
janne.haonpera@afterdark.fi

After Dark Helsinki

Author After Dark Helsinki

More posts by After Dark Helsinki

Leave a Reply